Ontdek de hoogtepunten van Griekenland tijdens deze 7 daagse begeleide rondreis per autocar. Je vertrekt vanuit Athene via het Kanaal van Korinthe naar de Argolis streek. Je bezoekt Epidaurus, Mycen en Nafplion.  Daarna naar de westkant van de Peloponnesos om Olympia, de bakermat van de Olympische spelen te bezoeken. Verder via de indrukwekkende Rio-Antirrio brug naar Delphi, volgens de oude Grieken het centrum van de wereld.  Daarna noordwaarts naar Kalambaka waar zich de indrukwekkende kloosters van de Meteoren bevinden, hoog boven de karststeenrotsen.  Verder naar Thessaloniki via Dion. We bezoeken Pella, Veria, Verginia en Thermopylae. De rondreis eindigt terug in Athene.  Je geniet van de professionele begeleiding van een Engelstalige gids.

Details :

 • 1 nacht Olympia
 • 2 nachten Delphi
 • 1 nacht Meteora
 • 2 nachten Thessaloniki

ROUTE

Kanaal van Korinthe

Dag 1 Athene – Olympia 
Je wordt opgepikt aan je hotel in Athene. We vertrekken naar het grote schiereiland Peloponnesos en doen een fotostop aan het indrukwekkende kanaal van Korinthe. Dit kanaal werd uitgegraven om een doortocht te vormen voor het internationaal zeetransport tussen de westelijke en oostelijke middellandse zee. Via de kustweg langs de Saronische Golf bereiken we Epidaurus. We bezoeken de site met het zeer goed bewaarde theater dat plaats biedt aan 12.000 bezoekers.  Het staat bekend omwille van zijn uitstekende akoestiek.  We maken een korte stop in het gezellige stadje Nafplio, de eerste hoofdstad van Griekenland. Verder naar de site van Mycene, stad van de mythische koning Agamemnon.  In de namiddag vertrek naar Olympia, avondmaal en overnachting.

Dag 2 Olympia
Olympia, de meest bekende site van antiek Griekenland, was opgedragen aan Zeus, vader van alle goden. De site ligt aan de zuidwestelijke kant van de berg Kronios, aan de samenvloeiing van de rivieren Alpheios en Kladeos, in een groen landschap. Niettegenstaande Olympia afgelegen ligt aan de westkust van de Peloponnesos, werd het het belangrijkste religieus en atletisch centrum van Griekenland. Het werd vermaard door de Olympische Spelen die uitgegroeid zijn tot het grootste sportief evenement ter wereld. De spelen werden om de vier jaar gehouden om Zeus te eren. We bezoeken eveneens het mooie archeologisch museum.  Via Patras naar Rio, waar we de Korinthische Golf oversteken via de indrukwekkende Rio-Antirrio brug.  Deze wordt aanzien als de langste en modernste hangbrug van Europa. We rijden via Nafpaktos naar Delphi.  Avondmaal en overnachting.

Delphi

Dag 3 Delphi
Na het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende site van Delphi en het bijhorend museum.  Aan de voet van de Parnassos-berg ligt het Panhelleense heiligdom Delphi, met het bekendste orakel van antiek Griekenland.  Delphi werd aanzien als het centrum van de wereld. Volgens de mythologie ontmoetten 2 arenden die door Zeus werden uitgestuurd om de navel van de wereld te zoeken, zich hier. Het heiligdom ligt in een spectaculair landschap en was voor veel eeuwen niet alleen het cultureel en religieus centrum maar ook het symbool voor eenheid voor de Helleense wereld. Het was de hoofdplaats voor de Pythische Spelen, de tweede belangrijkste spelen na de Olympische Spelen. Deze Panhelleense wedstrijdenreeks werd ook om de vier jaar gehouden.  We bezoeken de archeologische site en het museum, waar je naast heel wat archeologische schatten het unieke bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi kan bewonderen. Vrije namiddag, avondmaal en overnachting.

Meteora 

Dag 4 Meteora
In de voormiddag vertrek naar Centraal Griekenland via de steden Amphissa, Lamia en Trikala. Vandaag zien we één van de meest adembenemende plaatsen in Griekenland: Meteora.  De naam Meteora wilt zeggen “opgehangen in de lucht”, het omvat de volledige rotsachtige site met 24 kloosters. Dit is de grootste en belangrijkste kloostergroep in Griekenland na die van de Athos berg. De kloosters werden tot 40 meter hoog gebouwd op karststeenrotsen. Vroeger waren er geen treden en paden op de rotsen voorzien om de kloosters te bereiken.  Men moest gebruik maken van een net dat via een ingenieus katrollensysteem zowel mensen als goederen naar boven bracht. De kloosters werden door UNESCO gecatalogeerd als een uniek cultureel erfgoed.

Dag 5 Thessaloniki
Via Trikala en Larissa naar de heilige Macedonische stad Dion (bezoek). Verder naar Thessaloniki, de grootste stad van het noorden van Griekenland. Sightseeing van de stad en bezoek aan het belangrijkste museum. Avondmaal en overnachting.

Thessaloniki

Dag 6 Thessaloniki
In de voormiddag bezoek aan Pella, de hoofdstad van Alexander de Grote.  Daarna bezoeken we het graf van de koning Philip in Vergina.  De graftombes van Vergina zijn één van de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Van de buitenzijde heb je geen idee welke rijke schatten zich onder de grond bevinden in de koninklijke tombes. Veel is nog in originele staat.  Verder naar Lefkadia om de uitgravingen te bezoeken. Via Veria terug naar Thessaloniki. Avondmaal en overnachting.

Dag 7 Athene
Vertrek naar Athene via de Tempi vallei, Larissa, Lamia en Thermopylae.  Het standbeeld van Leonidas herinnert aan de slag van 480 voor Christus die plaatsvond in Thermopylae. Aankomst in Athene en einde van de rondreis.

De volgorde van de bezoeken kan ligt gewijzigd worden – soms wordt een overnachting voorzien in Nafplio in plaats van in Olympia.

Begin deze rondreis met een verblijf in Athene.  Na de rondreis kan je verlengen met een strandverblijf of met een island hopping. Raadpleeg ons voor een offerte op maat.

 

4d Begeleide rondreis klassiek Griekenland

 

Prijs op aanvraag

 

 • Korinthia
 • Nea Epidavro
 • Epidaurus
 • Epidaurus
 • Nafplio
 • Nafplio
 • Olympia
 • Olympia
 • Rio_Antirrio
 • Delphi
 • Delphi
 • Delphi
 • Meteora
 • Meteora
 • Thessaloniki


Wil jij ook meer weten over een onvergetelijke reiservaring? Ons team helpt u graag verder!

   

   

  Print Friendly, PDF & Email