32.9 C
Athens, GR
maandag 24 juni 2024
Tel: +32 (0)50.780.048
Email: info@essentialgreece.be

Saronische Eilanden

Deze minder gekende eilanden liggen in de Saronische golf, dat is de golf ten zuidwesten van Attica en ten noordwesten van de Peloponessos. Gezien hun ligging dichtbij het vasteland en de gemakkelijke verbinding via diverse havens (o.a. Piraeus) is dit een graag geziene vakantiebestemming voor de Grieken. Ontdek hier ons aanbod van deze vier pareltjes van eilanden.

Poros, GR
onbewolkt
29.5 ° C
29.5 °
29.5 °
43 %
3.1kmh
0 %
ma
29 °
di
30 °
wo
31 °
do
29 °
vr
29 °

Aegina

Aegina
Aegina

Aegina (Αίγινα ) is een eiland in het midden van Saronische golf. Het is 83 km2 groot en de totale kustlengte is 57 km. Hoofdstad en belangrijkste haven is Aegina-stad. Het eiland heeft ook veel te bieden in de vorm van zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieerd landschap. Aegina is toeristisch goed ontwikkeld en wordt vooral door Grieken uit Athene en omstreken bezocht. Het is zo’n veertig minuten varen van Piraeus.

Hydra

Hydra
Hydra

Het Saronisch eiland Hydra wordt gedomineerd door een rotsachtige bergkam van 18 km lang. Vanaf de 15e eeuw was het eiland een belangrijke marinebasis. Nu is het eiland een belangrijke toeristische bestemming. De verkeersvrije oude stad ligt in een uitzonderlijke mooie omgeving en heeft zijn charme behouden. Het is één van de mooiste vissers- en jachthavens van Griekenland. Vooral ’s avonds, als alle dagjesmensen vertrokken zijn, is het puur genieten in één van de vele restaurantjes en taverna’s.

Poros

Poros
Poros

Het kleine vredige eiland Poros ligt heel dicht bij het schiereiland Peloponnesos. Zo dicht dat de moderne wijk (Galatas) van de hoofdstad Poros zich op de Peloponnesos bevindt. Het eiland is in 2 gesplitst door een kanaal in het beboste Kalavria en het vulkanische Sferia. De hoofdstad bestaat uit smalle straatjes en gezellige pleintjes. Vanuit Poros kan u een zeilboot huren of zeillessen volgen (zie hoofdstuk cruises). U kan uiteraard ook gemakkelijk de Peloponnesos verkennen.

Spetses

Spetses
Spetses

Het kleine eilandje Spetses (22km2 groot) is een historisch eiland, waarvan de beroemde Griekse heldin uit de Griekse onafhankelijkheidsoorlog Laskarina Bouboulina afkomstig is. Bij aankomst in de haven merk je direct dat dit eilandje ‘leeft’. De huizen op Spetses hebben een zekere aristocratische stijl ,een bewijs dat de inwoners van het eiland rijke mensen waren. Rondom en buiten de haven zijn overal kanonnen te zien die de Grieken in de 19e eeuw gebruikten in hun strijd tegen de Turkse bezetter. Typisch kenmerk van het eiland zijn de paarden met koets. Er zijn weinig wagens op het eiland wel veel tweewielers.