32.9 C
Athens, GR
maandag 24 juni 2024
Tel: +32 (0)50.780.048
Email: info@essentialgreece.be

Attika

Attika (Grieks: Αττική, Attiki) is een driehoekig schiereiland in Midden-Griekenland (circa 2650 km²), aan twee zijden omspoeld door de Egeïsche Zee.

Deze regio in het zuiden van Griekenland is geliefd bij cultuurliefhebbers vanwege zijn hoofdstad Athene. Ontspannen doet u aan de goudgele stranden van de Atheense riviera.

De combinatie van cultuur en strand werkt hier heel inspirerend…

Athens, GR
onbewolkt
32.9 ° C
34 °
31.2 °
31 %
3.6kmh
0 %
ma
36 °
di
35 °
wo
35 °
do
33 °
vr
33 °

Athene

Athene
Athene

De Griekse hoofdstad bestaat al 3.500 jaar maar het hoogtepunt viel in de klassieke periode. Dit is de periode waarin veel gebouwen werden opgetrokken. De grootste bloei was in de 5de eeuw V.C., de eeuw van Pericles. Toen werd de Acropolis gebouwd. Tijdens het Byzantijnse Rijk en de Turkse overheersing speelde Athene een minder belangrijke rol. Vanaf 1834 kreeg de stad als hoofdstad van Griekenland opnieuw een grote betekenis. Het Nationaal Archeologisch Museum, de Acropolis, de Agora en het Benaki Museum moet u zeker bezoeken. Geniet eveneens van de gezellige Plakawijk.

Atheense Riviera

Atheense Riviera
Atheense Riviera

De kuststrook van Piraeus naar Sounion wordt ook de Apollokust genoemd.  In dit gedeelte zijn er veel stranden en badplaatsen, zoals Glyfada, Vouliagmeni en Anavysos.  Hier logeert u aan zee en kan u zowel het levendige Athene bezoeken als de ruïnes van de Poseidontempel op Kaap Sounion.