35.4 C
Athens, GR
maandag 24 juni 2024
Tel: +32 (0)50.780.048
Email: info@essentialgreece.be

Ionische Eilanden

Deze eilandengroep zal u zeker kennen ! Ze is gelegen tussen Griekenland en Italië en beslaat een oppervlakte van 2300km2. De kenmerken van deze eilanden zijn: een groene en weelderige natuur, beboste bergen, gevarieerde landschappen en heerlijke stranden met een helderblauwe zee. Kortom : de ideale ingrediënten voor een heerlijke vakantie ! Tel er nog bij op de vriendelijke bevolking, de lekkere Griekse keuken en het warme klimaat en er is niet veel meer nodig om uw koffers klaar te zetten!

Kerkyra, GR
zeer lichte bewolking
29.9 ° C
29.9 °
27.3 °
62 %
2.6kmh
20 %
ma
31 °
di
27 °
wo
27 °
do
25 °
vr
26 °

Paxos

Paxos
Paxos

Het kleine Paxos is een bosreik eiland met boeren- en vissersdorpjes. Het is samen met Antipaxos het kleinste eiland van de Ionische eilanden, het is amper 19 km² groot. Het ligt ten zuiden van Corfu. De voornaamste bron van inkomsten zijn de olijfgaarden. De drie kleine haventjes (Gaios, Lakka en Loggos) behielden hun authenticiteit en de kiezelstranden zijn zelfs in volle zomer niet overvol. Het eiland is het best bereikbaar met de ferry vanuit Corfu of Igoumenitsa ( /- 1 uur).

Corfu

Corfu
Corfu

Het groene Corfu is het meest Noordelijk Ionische eiland. Schitterende natuur met vele ollijfbomen en cypressen. Het eiland heeft veel beschutte baaien, ongerepte kustgebieden, toeristische badplaatsen en tradionele dorpjes. In Corfu stad zie je de invloed van de Venetianen. De oude stad is in sierlijke Italiaanse stijl opgetrokken. Op de Esplanade worden nog steeds cricketwedstrijden gehouden. In het Achilleion zocht de Oostenrijkse keizerin Sissi de rust op. Het paleis is de moeite waard te bezoeken.

Lefkada

Lefkada
Lefkada

Lefkada of Lefkas dankt zijn naam aan de witte rotsen en witte stranden bij Kaap Lefkas. Het eiland heeft voor elk wat wils, van stille bergdorpjes tot badplaatsen (Lefkas en Nidri zijn de drukste toeristische plaatsen). Lefkada staat bekend om de prachtige zandstranden aan een turquoise zee, de mooie groene natuur, de gastronomie, de wijnen en de vriendelijke bevolking. Het eiland is verbonden met het vasteland door een brug. Daarnaast zijn er nog 24 eilandjes rond Lefkada die kunnen bezocht worden. Het eiland is een paradijs voor windsurfers, kite-surfers, zeilers, trekkers en mountainbikers.

Zakynthos

Zakynthos
Zakynthos

Zakynthos, het zuidelijke eiland van de Ionische eilanden, is een historische speelbal geweest van de machthebbers uit de regio. In 1864 ging het eiland uiteindelijk deel uitmaken van de Griekse staat. Men vindt er bergdorpjes, kloosters en vruchtbare vlaktes. Het heeft dan ook de reputatie van een groen eiland te zijn. Het eiland is bereikbaar per boot (2 havens)en per vliegtuig (1 luchthaven).

Kefalonia

Kefalonia
Kefalonia

Kefalonia is het grootste Ionische eiland en is kalkachtig en bergachtig. Het heeft een ruw landschap met diep ingesneden schiereilanden, kliffen, diepe baaien en mooie zandstranden. De berg Ainos is met zijn 1.628m één van de hoogste van de Griekse eilanden. Hoogtepunten zijn het ondergronds meer van Melissani, het mooie dorp Fiskardo met zijn kleurrijke huizen en prachtig zicht op Lefkas en Ithaca, het vissersdorpje Asos en het strand van Myrtou

Kythira

Kythira
Kythira

Kythira, het eiland van de godin van de liefde Aphrodite, behoort door zijn Venetiaans verleden tot de Ionische eilanden maar bestuurlijk tot Attica. Het eiland ligt ten zuiden van de Peloponnesos en is /- 300 km² groot. In het noorden is er heide en dennenbossen, in het zuiden zijn er ruige bergpassen begroeid met mirte. De witte dorpjes doen denken aan de Cycladen. De hoofdstad Chora ligt tegen een heuvel en heeft een prachtig fort. Er zijn heel wat bezienswaardigheden zoals het klooster van Agios Ioannis, de Kandouni brug, de ruïnes van Kato Chora en Paleohora. Het eiland is gemakkelijk te bereiken met de ferry vanuit Gythio op de Peloponnesos.