31.2 C
Athens, GR
maandag 15 juli 2024
Tel: +32 (0)50.780.048
Email: info@essentialgreece.be

Macedonië

Deze regio gelegen in het noorden van Griekenland beslaat ongeveer een vierde van de totale oppervlakte van het land. Er zijn uitgestrekte vruchtbare vlaktes zoals de vlakte van Thessaloniki en gebieden die rijk zijn aan delfstoffen zoals Chalkidiki. Je vindt er ook berghellingen waarop ook nu nog zeldzame wilde dieren wonen zoals wolven en beren. De hoogste berg van Macedonië is de godenberg Olympus (2917 meter) tevens ook de hoogste berg van Griekenland. Woeste rivieren, grotten, groene velden, vruchtbare vlaktes en dichtbegroeide dalen, mooie stranden op de schiereilanden van Chalkidiki , kleinere en grotere vissersdorpen en beroemde archeologische terreinen, dit is Macedonië.

Thessaloniki, GR
zeer lichte bewolking
30.2 ° C
31 °
28.8 °
50 %
2.6kmh
20 %
zo
30 °
ma
35 °
di
38 °
wo
40 °
do
40 °

Makedonia

Makedonia
Makedonia

De belangrijkste stad in Makedonia is Thessaloniki. Deze universiteitsstad is een bruisende metropool, waar het aangenaam genieten is van het avondleven. De stad is heel geschikt als uitvalsbasis voor uitstappen in de omgeving. De schiereilanden van Chalkidiki bieden mooie stranden. Historisch gezien hebben enkele belangrijke gebeurtenissen hun stempel gedrukt op deze streek. Het was bijvoorbeeld de geboorteplaats van Alexander De Grote. U vindt er ook de Athosberg. Dit is hét centrum van de Grieks-orthodoxe godsdienst.

Thessaloniki

Thessaloniki
Thessaloniki

De tweede grootste stad van Griekenland werd in 315 v.C. gesticht door koning Cassander. Het is een drukke haven en heeft een aantrekkelijke boulevard, de Paralia, en een mooi park. Het is een kosmopolitische stad met een rijk cultureel leven en schitterende kerken zoals de Agia Sofia en de Agios Dimitrios, de grootste in Griekenland. De beroemdste bezienswaardigheid van de stad is de Witte Toren. Er zijn veel musea waaronder het Archeologisch Museum.