38.8 C
Athens, GR
donderdag 13 juni 2024
Tel: +32 (0)50.780.048
Email: info@essentialgreece.be

Noord Egeïsche eilanden

Een authentieke en rijke geschiedenis, bijzonder natuurschoon, mooie Griekse stranden en thermale bronnen: dat vind je allemaal op de Noord-Egeïsche Eilanden. Naast de meest bekende, Lesbos, Chios en Samos, vormen de vele kleinere eilanden een perfecte vakantiebestemming.

Mytilini, GR
onbewolkt
33.9 ° C
34.6 °
33.9 °
38 %
1kmh
0 %
do
34 °
vr
28 °
za
28 °
zo
28 °
ma
29 °

Chios

Chios
Chios

Chios is een van de Griekse eilanden waar je kan blijven terugkeren. Chios-stad is een drukke havenstad met veel typisch Griekse restaurantjes. Het noorden van het eiland is heel ruig en kaal, in het zuiden vindt u de mooie mastiekdorpjes Pyrgi en Mesta. Verder is er ook nog de vruchtbare streek van de Kambos waar de citrusplantages, groententuinen en grote herenboerderijen elkaar afwisselen.

Ikaria

Ikaria
Ikaria

Ikaria, genoemd naar de plaats waar Icarus in zee stortte, nadat hij in zijn hoogmoed te dicht bij de zon wou vliegen, ligt op 245 km van Chios. De hoofdstad is Agios Kyrikos, een aardig stadje aan de kust en de belangrijkste haven van het eiland. Er zijn enkele thermale bronnen op het eiland. Naast een aantal historische gebouwen, telt het eiland ook enkele brede zandstranden. Het eiland is ideaal voor rustzoekers en wandelaars.

Lesbos

Lesbos
Lesbos

Het eiland in de Noord Egeïsche zee heeft een reputatie. Een dichteres, Sappho beschreef ooit in gedichten uit de 7e eeuw v. C, de vrouwenliefde en de naam van het eiland werd meteen ook een begrip. Verschillende periodes van Turkse, Byzantijnse en Genuese overheersing hebben hun stempel gedrukt op de verschillende steden en dorpen. Het eiland is bosrijk.

Limnos

Limnos
Limnos

Het vulkanische eiland Lemnos (of Limnos) ligt tussen het Griekse schiereiland Chalkidiki (Athos) en de Turkse kust, bij de Dardanellen. Het is het eiland van Hephaestus, de god van de metaalbewerking. De vruchtbare grond brengt uitstekende wijn en honing voort. Het tamelijk afgelegen eiland is aangenaam en rustig en er is weinig toerisme. De kust heeft talrijke stranden ten westen, de belangrijkste aniteke vindplaatsen liggen ten oosten.

Samos

Samos
Samos

Het groene Samos bezit één van de hoogste bergen van de Dodekanesos: de Kerketea. Het eiland heeft een prachtige natuur, veel kleine vissersdorpjes, tal van overblijfselen uit de Oudheid (zoals de tempels van Hera en de tunnel van Eupalinos). Het is het eiland waar Pythagoras geboren is, hij was bekend omwille van zijn kennis van wijsbegeerte en wiskunde.