asd

Peloponnesos

De Peloponnesos ( Πελοπόννησος = Pelopónnèsos) is het grootste schiereiland van Griekenland. Dit schiereiland is via de smalle landengte van Korinthe met het Griekse vasteland verbonden. Als je de streek moet omschrijven dan zijn het beelden en muziek, geuren van de zee, de bergen waar op elke plek onze gedachten uitgaan naar een Griekse Mythe. Provinciale stadjes, badplaatsen, belangrijke centra uit de oudheid tot het heden , dat is de Peloponnesos. De Peloponnesos heeft een zeer rijke geschiedenis. Vierduizend jaar lang was deze regio een centrum van belangrijke culturele ontwikkelingen in de Middellandse zee. In iedere uithoek op het schiereiland zijn er historische bezienswaardigheden die uit verschillende periodes stammen, vanaf de oudheid tot aan de recentere eeuwen. De Peloponnesos is ook een gastronomisch hoogwaardig gebied in Griekenland. Je vindt hier de beste wijnen. Ervaar de schoonheid van dit prachtige schiereiland !

Korinthos, GR
onbewolkt
28.3 ° C
28.3 °
28.3 °
44 %
0.4kmh
0 %
do
38 °
vr
38 °
za
38 °
zo
40 °
ma
40 °

Achaïa

Achaïa
Achaïa

Regio ten Noord-Westen van de Peloponnesos. Belangrijkste stad is Patras. De berg Helmos is 2.355 m hoog en word doorsneden door diepe kloven waaronder de Mavroneri kloof. De kloosters Agiou Georgiou Feneou en Moni Agias zijn het bezoeken waard. De Grot van de Meren nabij Kastria bestaat uit 3 niveaus en 15 meren waarvan er 2 te bezoeken zijn. Kalavryta is beroemd in de Griekse geschiedenis omwille van de Onafhankelijkheidsoorlog.

In deze regio kan men de Achaïa Klauss wijnmakerij bezoeken, dit is een van de grootste wijnproducenten van Griekenland. De met lagunen bezaaide kust van Kalogria behoort tot de grootste moerasgebieden van Europa en heeft een gevarieerde fauna.

Arcadia

Arcadia
Arcadia

Arcadia ligt in het centrum van de Peloponnesos. Een afwisseling van in cultuur gebrachte valleien, met coniferen bedekte bergen en diepe kloven zoals de Louisios kloof. De kloosters op steile hellingen en de kleine typische dorpjes in de heuvels, zoals Stemnitsa en Dimitsana, verschillen sterk van de kustgebieden.

Argolis

Argolis
Argolis

De meest gekende streek van de Peloponnesos, ten Noord-Oosten van het schiereiland en ten Zuiden van Korinthe. Het ommuurde paleiscomplex van Mycene, het prachtig theater van Epidaurus en het elegante stadje Nafplio zijn de toppers van de regio.

Illia

Illia
Illia

Ilia ligt ten Westen van de Peloponnesos en is vooral gekend om de prachtige antieke site Olympia, heilig oord en bakermat van de Olympische Spelen. Aan de kust van Ilia zijn er prachtige zandstranden.

Korinthia

Korinthia
Korinthia

Het departement Korinthia heeft een ideale ligging centraal in Griekenland. Het beroemde kanaal van Korinthe verbindt de Ionische Zee met de Egeïsche Zee. Kleinere schepen kunnen hierdoor een kortere route volgen tussen bijvoorbeeld Piraeus en de Ionische eilanden. Van hieruit kan u de culturele toppers van de Peloponnesos ontdekken zoals Epidaurus, Mycene, Nafplio, Mystras en de hangende kloosters in de Lousios kloof. Athene is eveneens vlot bereikbaar.

Laconia

Laconia
Laconia

Laconia ligt in de meest zuidoostelijke hoek van de Peloponnesos. de hoofdstad is Sparta. Het gebied wordt in het westen en oosten begrensd door de gebergten van Taigetos en de Parnon. Op het meest zuidoostelijke punt heb je Monemvasia, het Griekse Gibraltar. Ong. 7 km ten westen van Sparta is er de laat Byzantijnse spookstad Mystras. Het Griekse havenstadje Githion is de toegangspoort naar het schiereiland Mani (de middelste vinger van de Peloponnesos).

Messinia

Messinia
Messinia

Het meest zuidwestelijke punt van de Peloponnesos heeft zijn naam te danken aan Messene, de vrouw van de eerste koning van Polycaon. De hoofplaats is Kalamata, tevens een belangrijke haven en een uitgangspunt om de pittoreske haventjes en vissersdorpjes zoals Koroni, Methoni en Finikouda te ontdekken.