Tijdens deze 3 daagse begeleide rondreis per autocar ontdek je enkele hoogtepunten van het Griekse vasteland. Je vertrekt vanuit Athene via het Kanaal van Korinthe naar de Argolis streek. Je bezoekt Epidaurus, Mycene en Nafplion.  Daarna naar de westkant van de Peloponnesos om Olympia, de bakermat van de Olympische spelen te bezoeken. Verder via de indrukwekkende Rio-Antirrio brug naar Delphi, volgens de oude Grieken het centrum van de wereld.  De rondreis eindigt terug in Athene.  Je geniet van de professionele begeleiding van een Engels- of Franstalige gids.

Details :

 • 1 nacht Olympia
 • 1 nacht Delphi

ROUTE

Olympia

Dag 1 Athene – Olympia 
Je wordt opgepikt aan je hotel in Athene. We vertrekken naar het grote schiereiland Peloponnesos en doen een fotostop aan het indrukwekkende kanaal van Korinthe. Dit kanaal werd uitgegraven om een doortocht te vormen voor het internationaal zeetransport tussen de westelijke en oostelijke middellandse zee. Via de kustweg langs de Saronische Golf bereiken we Epidaurus. We bezoeken de site met het zeer goed bewaarde theater dat plaats biedt aan 12.000 bezoekers.  Het staat bekend omwille van zijn uitstekende akoestiek.  We maken een korte stop in het gezellige stadje Nafplio, de eerste hoofdstad van Griekenland. Verder naar de site van Mycene, stad van de mythische koning Agamemnon.  In de namiddag vertrek naar Olympia, avondmaal en overnachting.

Dag 2 Olympia
Olympia, de meest bekende site van antiek Griekenland, was opgedragen aan Zeus, vader van alle goden. De site ligt aan de zuidwestelijke kant van de berg Kronios, aan de samenvloeiing van de rivieren Alpheios en Kladeos, in een groen landschap. Niettegenstaande Olympia afgelegen ligt aan de westkust van de Peloponnesos, werd het het belangrijkste religieus en atletisch centrum van Griekenland. Het werd vermaard door de Olympische Spelen die uitgegroeid zijn tot het grootste sportief evenement ter wereld. De spelen werden om de vier jaar gehouden om Zeus te eren. We bezoeken eveneens het mooie archeologisch museum.  Via Patras naar Rio, waar we de Korinthische Golf oversteken via de indrukwekkende Rio-Antirrio brug.  Deze wordt aanzien als de langste en modernste hangbrug van Europa. We rijden via Nafpaktos naar Delphi.  Avondmaal en overnachting.

Delphi

Dag 3 Delphi
Na het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende site van Delphi en het bijhorend museum.  Aan de voet van de Parnassos-berg ligt het Panhelleense heiligdom Delphi, met het bekendste orakel van antiek Griekenland.  Delphi werd aanzien als het centrum van de wereld. Volgens de mythologie ontmoetten 2 arenden die door Zeus werden uitgestuurd om de navel van de wereld te zoeken, zich hier. Het heiligdom ligt in een spectaculair landschap en was voor veel eeuwen niet alleen het cultureel en religieus centrum maar ook het symbool voor eenheid voor de Helleense wereld. Het was de hoofdplaats voor de Pythische Spelen, de tweede belangrijkste spelen na de Olympische Spelen. Deze Panhelleense wedstrijdenreeks werd ook om de vier jaar gehouden.  We bezoeken de archeologische site en het museum, waar je naast heel wat archeologische schatten het unieke bronzen beeld van de wagenmenner van Delphi kan bewonderen.  Na wat vrije tijd terugreis naar Athene.

De volgorde van de bezoeken kan ligt gewijzigd worden – soms wordt een overnachting voorzien in Nafplio in plaats van in Olympia.

Begin deze rondreis met een verblijf in Athene.  Na de rondreis kan je verlengen met een strandverblijf of met een island hopping. Raadpleeg ons voor een offerte op maat.

3d Begeleide rondreis klassiek Griekenland

 

Prijs op aanvraag

 

 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos_12
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos
 • Peloponnesos_01
 • StereaEllada_04
 • Delphi
 • StereaEllada_03


Wil jij ook meer weten over een onvergetelijke reiservaring? Ons team helpt u graag verder!

   

   

  Print Friendly, PDF & Email