Dat Athene een aanrader is als citytrip, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat de kuststreek – de Atheense Riviera – een heerlijke plek is om te vertoeven? Tijdens deze voorbeeldreis combineer je de twee: je verblijft enkele dagen in de stad, en daarna plak je er enkele dagen strandverblijf aan vast aan de Atheense Riviera. De ideale combinatie van rust en cultuur!

Eerst drie nachten Athene
Je vliegt op Athene en wordt daarna per taxi naar je hotel gebracht. Je begint je vakantie met drie overnachtingen in het Grecotel Pallas Athena. Dit hotel ligt vlak naast metrostation Omonia en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.
Dan vier nachten Atheense kust
Vervolgens ruil je het bruisende stadsleven in de rust, zon en zee van Vouliagmeni. Dit prachtig schiereiland is vooral bekend om haar beroemde meer, een van de meest indrukwekkende natuurlijke fenomenen rond Athene. Je verplaatsing tussen de twee hotels gebeurt opnieuw per taxi (inbegrepen in de prijs). Het milde, mediterraanse klimaat maakt een vakantie hier het hele jaar door mogelijk. Het schiereiland is ook het rustoord van de Atheense elite. Geniet van de prachtige kust en zwem in een van de verborgen baaien.

Details

 • 3 nachten Athene, hotel Pallas Athena 4*
 • 1 excursie inbegrepen in Athene
 • 4 nachten Vouliagmeni, Grecotel Vouliagmeni Suites 4* of Sounio, Grecotel Cape Sounio 5*

Programma

Athene

Dag 1 Brussel – Athene
Vlucht Brussel Athene, privé transfer naar het Grecotel Pallas Athena en vrije tijd om de stad te ontdekken. Er is één excursie inbegrepen in je reis. Je kan kiezen tussen “De heerlijkste Atheense food tour” of “De hoogtepunten van Athene en zijn mythologie”.

Dag 2-3  Athene
Geniet van je verblijf in deze cosmopolitische stad. Bezoek de Akropolis met het Parthenon, de Propyleën, de tempel van Athena Niké en de Erechteion met zijn Kariatidenen.  Ga zeker naar het Akropolismuseum.  Wandel langs de Romeinse tempel van Zeus, het Panatinaikon stadion, het graf van de onbekende soldaat aan het Parlementsgebouw, de verschillende belangrijke gebouwen en elegante structuren uit de 19de eeuw.  Geniet van de wijken Plaka en Monastiraki.  bezoek het Nationaal Archeologisch museum en het Benaki museum. Ga naar de overdekte markt en de vele restaurantjes die de stad rijk is.

Grecotel Cape Sounio, 5*

Dag 4 Athene – Vouliagmeni of Sounio
Taxitransfer naar het gekozen hotel aan de Atheense Riviera.  Het 4* Grecotel Vouliagmeni Suites ligt vlakbij het Vouliagmeni meer met zijn thermale onderwaterbron met helende werking. Het Grecotel Cape Sounio heeft een prachtig zicht op de tempel van Apollo. Hier geniet je van de rust van een resort-hotel en mooie zonsondergangen.

Dag 9 Athene – Brussel
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Extra excursies mogelijk mits opleg.

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • alle privé transfers
 • 1 excursie
  Niet inbegrepen: vlucht, huurwagen, verzekeringen

Niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Andere kamertypes mogelijk op aanvraag
 • verzekeringen
 • Verblijfstaksen

Details van de gebruikte hotels in deze reis kan u hier vinden :

Andere hotels mogelijk op aanvraag – raadpleeg ons voor een aangepaste offerte

Wil jij ook meer weten over een onvergetelijke reiservaring? Ons team helpt u graag verder!

   

   

  Print Friendly, PDF & Email