De Cycladische archipel is de Griekse  eilandengroep die het meest tot de verbeelding spreekt: witte blokvormige huisjes met felgekleurde luikjes, gezellige witgekalkte straatjes en witte kerkjes met blauwe koepels.

Ios

De ideale manier om deze eilanden te ontdekken is door te “hoppen” van het ene eiland naar het andere.  Zo ontdek je hoe verschillend elk eiland wel is.  De verplaatsing per ferry maakt integraal deel van jouw reis en moet je zien als een kleine cruise tijdens dewelke je kan genieten van het zicht op zee en op andere eilanden.

De Cycladen liggen in de Egeïsche zee, tussen het vasteland en Kreta. Vanop het vasteland kan je varen naar de eilanden vanuit de havens Piraeus, Lavrio en Rafina.  Vliegen kan rechtstreeks uit Brussel op Athene, Mykonos en Santorini.

Naxos

Het bekendste eiland is Santorini, een waar paradijs voor fotografen en romantici. Het mondaine Mykonos wordt het Saint-Tropez van de Egeïsche zee genoemd. Op Paros vind je  naast de leuke haventjes Parikia en Naoussa heel wat bewoonde kloosters.  Het grootste eiland van de Cycladen, Naxos, heeft dan weer mooie zandstranden en een groen binnenland.

 

Koufounissi

Maar er zijn ook heel wat onbekende eilanden in deze archipel.  Kea is een rustig eilandje met mooie stranden, leuke dorpjes en heel wat wandelmogelijkheden. Het piepkleine Koufounissi is ronduit schitterend. Op Amorgos is het Chozoviotissaklooster een must. Folegandros verrast door zijn gezellige pleintjes met leuke taverna’s. Het eilandje Ios heeft prachtige zandstranden en heel wat uitgaansmogelijkheden.  Op Milos heb je de kleurrijke vissershuisjes in het pittoreske haventje. Dan spreken we nog niet over Andros, Kythnos, Sikinos, Syros, Serifos, Sifnos en Tinos.

Elk bewoond Grieks eiland is per boot bereikbaar – maar daarom niet dagelijks.  Bovendien heeft niet elk Cycladisch eiland een verbinding met een ander eiland. Het uitdokteren van een island hopping is daarom specialistenwerk.  Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we jou de beste combinaties voorstellen.  Op deze site vind je een aantal uitgewerkte programma’s.  Je kan hier uiteraard van afwijken.  Wil je je eigen reis samenstellen?  Neem gerust contact op om een gepersonaliseerde offerte te ontvangen.

Op volgende pagina vind je info over maar liefst 17 Cycladische eilanden.

Ideeën opdoen? Neem eens een kijkje op onze pagina Island hopping in de Griekse eilanden.

 

Print Friendly, PDF & Email