Ooit al eens gelogeerd in een wijntank? Dat kan in Amaliada, een plaatsje gelegen ten westen van de Peloponnesos. Een na-oorlogs wijnhuis werd er omgebouwd tot het innovatieve Dexamenes Seaside hotel. De noordwest regio van de Peloponnesos was vanaf 1830 gekend omwille van de teelt van zwarte bessen. Bij het instorten van de verkoop in 1910 werden de eerste wijnhuizen opgericht. De eigenaar heeft het verlaten wijnhuis uit de jaren ’20 met zijn industriële gebouwen omgetoverd tot een klassehotel, met behoud van de bestaande structuren. De combinatie van beton, grote glaspartijen, hout en staal stralen rust uit door hun strakke esthetiek. De kamers zijn ondergebracht in de voormalige wijntanks, waarvan sommige uitkijken op zee. Absoluut een unieke beleving!

Ligging :
Aan de westkust van de westkust van de Peloponnesos, op 6 km van het centrum van Amaliada, 20 km van Pyrgos en 20 km van de site van Olympia. De luchthaven van Athene ligt o 325 km.

Faciliteiten :
Receptie, roomservice, Beachfront Bar, Ex-Engine room restaurant, The Beach restaurant. Gratis parking. Onmiddellijk aan het strand.

Accommodatie :
Verblijf in 34 voormalige wijntanks die werden omgebouwd tot Suites, onderverdeeld in drie verschillende types: Beachfront-, Courtyard- en Backyard WineTank Suites. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende types is de locatie van elke tank. Elke kamer is 30m² en heeft airco, 1 kingsize bed + 1 single bed (max. 3p), COCO-mat matrassen, badkamer met douche, haardroger, wc, minibar, safe, tv, thee- en koffiezetfaciliteiten. Je kan ook de beach villa huren.

Kamertypes :

  • Backyard WineTank Suite (2-3p)
  • Courtyard WineTank Suite (2-3p)
  • Beachfront WineTank Suite (2-3p)
  • Communicerende kamers mogelijk (2 beachfront of 1 backyard + 1 courtyard) (4-6p)
  • Beachfront villa (6-10p)

Maaltijden :
De eigenaar maakt er een punt van om te koken met lokale seizoensproducten gekweekt door jonge lokale ondernemers. Speciale dieetmenu’s op aanvraag.
Kamer met ontbijt.

 

 

 

Wil jij ook meer weten over een onvergetelijke reiservaring? Ons team helpt u graag verder

    Print Friendly, PDF & Email