Essential Greece volgt de situatie rond Covid-19 op de voet  aan de hand van officiële communicaties van de Griekse overheid en de dienst van toerisme. Wat het reizen naar Griekenland in 2021 betreft geven we je graag volgende informatie.

 

Update 21/04/2021

De huidige beperkende maatregelen in Griekenland worden gradueel opgegeven. Maandag 19/04 werd de verplichting om als reiziger uit de Europese Unie in quarantaine te gaan bij aankomst opgegeven. Begin mei zouden de restaurants en taverna’s op een gecoördineerde manier terug opengaan. Dit zal waarschijnlijk na het Griekse Pasen (01/05) gebeuren. Het starten van het toeristisch seizoen staat op de planning voor 15/05.

Indien u naar Griekenland wilt reizen tussen 19/04 en 14/05 gelden beperkende maatregelen, meer info via deze link

10/03/2021

De Griekse minister voor toerisme Harry Theoharis heeft op 09/03 ter gelegenheid van de virtuele Internationale Toerisme Beurs Berlijn tijdens een persconferentie aangekondigd ernaar te streven het toeristisch seizoen te openen op 14/05. De protocollen en veiligheidsmaatregelen die van kracht waren in 2020 worden dankzij de ervaringen verder verfijnd. De huidige beperkende maatregelen zullen gradueel opgegeven worden.

Reizigers zullen welkom zijn indien ze beschikken over een vaccin of over een negatief attest. Hoe dit allemaal in zijn werk zal gaan hangt af van de beslissingen die genomen worden binnen Europa. Griekse premier Mitsotakis is de eerste minister die binnen Europa heeft gepleit voor een Europees vaccinatiecertificaat.

De willekeurige testen bij aankomst blijven van kracht. De minister geeft mee dat het gebruik van sneltesten een groot voordeel is, zo moeten reizigers niet lang wachten op het resultaat. Ook de kosten voor eventuele ziekenhuisopname of verblijf in coronahotel (wegens een positieve uitslag) neemt de Griekse overheid dit reisseizoen weer voor zich. Reizigers hoeven dus niet bang te zijn voor onvoorziene kosten tijdens het verblijf.

Na de vaccinatie van de kwetsbare bevolking is de volgende prioriteit voor mensen werkzaam in de toeristische sector. Ondertussen gaat het frequent testen van die mensen die nog niet zijn gevaccineerd door om zo elke reiziger een goed gevoel van veiligheid te geven.

Wie een veilige vakantie zoekt in het paradijs hoeft niet verder te zoeken…. ‘All you want is Greece’.

 

Disclaimer:

De informatie die we hier geven is geldig op de vermelde update datum. De situatie tijdens deze coronacrisis verandert dagelijks. Voor correcte informatie voor uw bij Essential Greece geboekte reis verwijzen we u door naar uw reisagent, die zal u graag verder helpen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email