NIEUW VANAF eind april 2018: Brussels Airlines vliegt rechtstreeks naar Kalamata.  Zeer goed nieuws voor zij die dit mooi stukje van de Peloponnesos willen ontdekken.

Vanaf 28/04 vliegt Brussels Airlines elke zaterdag rechtstreeks van Brussel naar Kalamata.  Deze grote stad gelegen in de prefectuur Messinia is ideaal gelegen om de streek te ontdekken.

Het schiereiland Peloponnesos heeft op zijn beurt nog een aantal schiereilanden: de Argolis streek ligt ten noordoosten van de Peloponnesos.  Ten zuiden heb je dan nog eens drie schiereilanden die elk hun eigenheid hebben.  De meest westelijke “poot” is groen, heeft heel wat natuurgebieden en leuke dorpen zoals Methoni, Koroni en Pylos.  Hier vind je onder andere het schitterende Costa Navarino Dunes complex dat bestaat uit twee luxe hotels: The Westin en The Romanos.  Daarnaast heb je twee 18 holes golfterreinen.

De centrale “poot” van de Peloponnesos behoort tot de prefectuur Laconia.  Als je vanuit Kalamata naar Areopoli rijdt kom je langs een prachtig stukje groene kust met mooie baaitjes.  Vanaf Areopoli begint de ruwe Mani streek met zijn torenwoningen.

Aan het meest zuidoostelijke schiereiland vind je de versterkte middeleeuwse stad Monemvassia, gelegen op een rots in zee.

Vanuit het zuiden kan je een leuke rondreis per huurwagen maken door de Peloponnesos: ontdek de Byzantijnse verlaten stad Mystras, de archeologische site van Olympia, het bergachtige binnenland met de Lousios kloof en de typische bergdorpen, de Argolis streek met zijn rijke geschiedenis en talrijke bekende archeologische sites (Epidaurus, Mycene). Flaneer door de straatjes van de eerste Griekse hoofdstad Nafplio.  Vaar naar de Saronische eilandjes Aegina, Poros, Hydra en Spetses.  Bezoek de wijnhuizen van de streek.  De wijnbouw in Griekenland is kwalitatief hoogstaand en daarom meer dan de moeite waard om te ontdekken.

 

 

Print Friendly, PDF & Email