Essential Greece volgt de situatie rond Covid 19 op de voet. In overeenstemming met de beslissing van de nationale veiligheidsraad heeft Essential Greece alle afreizen tot en met 7/6 geannuleerd. Elke reiziger wordt in volgorde van afreisdatum verwittigd.

Situatie in Griekenland.

Zoals in andere Europese landen is de Griekse bevolking in quarantaine. Griekenland is veel vroeger in lock down gegaan waardoor ze het zeer goed doen. Het aantal slachtoffers is het laagste van Europa. Momenteel wordt gewerkt aan een exitstrategie om zo snel mogelijk het toerisme weer op gang te kunnen krijgen. Het toerisme is de voornaamste inkomensbron van Griekenland, dus wordt hier met man en macht aan gewerkt om dit op een veilige manier op te starten.

Wijziging van datum.

Indien je dit wenst kan je je afreisdatum wijzigen. Voor alle afreizen tot en met 7/6 kan je wijzigen naar een afreis tot maximum 20/06/2021. Neem hiervoor contact op met je reisagent om alle mogelijkheden te bekijken.

Tegoedbon.

Indien je nog niet wilt wijzigen dan bezorgen we je via je reisagent een tegoedbon voor de reeds betaalde reissom. Deze tegoedbon is 1 jaar geldig na uitgiftedatum.

Deze tegoedbon wordt verstrekt overeenkomstig de bepalingen van het ministerieel besluit van 3 april 2020 (B.S. 6 april 2020) als aanpassing van het ministerieel besluit van 19 maart 2020 (B.S. 20 maart 2020) betreffende de terugbetaling van opgezegde pakketreizen als gevolg van de opzegging van de pakketreisovereenkomst van de reiziger om reden van het coronavirus (Covid-19).

Red het toerisme.

De toeristische sector werd uitermate zwaar getroffen door de corona-crisis. Dit is de reden waarom de regering het systeem van tegoedbonnen heeft ingevoerd. Heel wat landen hebben het voorbeeld van België hierin gevolgd. De hoteliers, lokale agenten, luchtvaartmaatschappijen en andere leveranciers werken op dezelfde manier om zo het hoofd te kunnen bieden aan deze ongekende crisis. Elke leverancier is een schakel van je reis. Daarom zouden we het fantastisch vinden dat je de inhoud van je reis behoudt voor een latere afreisdatum. Dank je wel hiervoor!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email